Wie zijn we?

De Winschoter kunstrolschaats club is de oudste en grootste kunstrolschaatsvereniging in het Noorden. Het is een actieve vereniging die zich richt op het kunstrolschaatsen in diverse vormen. Dat is o.a. het trainen voor (solo) wedstrijden waar jeugdleden geregeld op het podium mogen plaatsnemen.

maar ook is er veel aandacht voor het schaatsen in groepsverband en de daarbij behorende optredens tijdens evenementen zoals het straattheaterfestival “Waterbei” in Winschoten. Al jarenlang nemen we deel aan de Dag van de Park, rijden we de 4mijl4you in Groningen, gaan we jaarlijks op stap met de clubleden en is er elk jaar een groot optreden in theater de Klinker in Winschoten.

Ook het geven van workshops op scholen en vakantieparken behoort tot de activiteiten van de club. Dit is op vrijwillige basis, elke lid is vrij om deel te nemen. Plezier hebben is de belangrijkste factor binnen de vereniging.

Plezier, gedrevenheid en voor elke sporter lessen op zijn of haar niveau. De vereniging kan rekenen op de inzet van vier gediplomeerde trainers, een fantastische groep vrijwilligers die met hun creativiteit prachtige kostuums en decorstukken maken voor hun jaarlijkse uitvoering in de grote zaal van de Klinker.

Samenwerken vinden we erg belangrijk. Niet alleen in de training maar ook met andere organisaties. Onlangs heeft de vereniging een samenwerkingsverband ondertekend met TV Bunde afdeling eenwielers uit het Duitse Bunde. Een interregionaal samenwerking met als doel elkaar leren kennen, van elkaar leren en gezamenlijk optreden. Het eerste grote optreden vond plaats op 25 februari in het Duitse Aurich tijdens de Ostfriesische Turnshow waar ruim 400 sporters en 2000 bezoekers aanwezig waren.

Met het programma “Kids on Skates” leren kinderen al op jonge leeftijd spelenderwijs rolschaatsen. Ons jongste lid is 3 jaar. De vereniging heeft een aantal leenschaatsen beschikbaar waarmee de eerste stappen gezet kunnen worden. Wie wil kijken of meedoen is van harte welkom op de trainingen die op maandag- en donderdag tussen 16:30-19:00 plaatsvinden. Voor meer info: 06-51074867