Zonnige rolrinckelwedstrijd

foto's  uitslagen
Afgelopen zondag 5 mei namen zes meiden uit groep 1 en 2 deel aan een rolrinckelwedstrijd in Zaandam. Een mooie zonnige dag waarbij de clubleden vanuit diverse richtingen met hun ouders kwamen aangerold om elkaar aan te moedigen en te genieten van alle bijna 70 kinderen uit heel Nederland die deze dag hun kür zouden laten zien aan de jury. 

In de rolrinckels C kwam Linda als eerste van de vereniging uit. Voor het eerst alleen op de baan, wat best wel even spannend was, maar zodra de muziek startte was het “big smile” tot de laatste toon en daarna.

Nadat alle meiden uit de C-klasse hun kür hadden laten zien, werd het spannend voor Leoni, Romy en Esmee in de klasse B2. Krachtig, sierlijk en behouden. Een andere, grotere baan, een andere omgeving en de eerste wedstrijd waarin sprongen, pasjes en pirouettes geplaatst moesten worden. Soms waren de meiden even de volgorde of patroon kwijt, maar wisten dit erg goed op te pakken en door te rijden. 

Na de middagpauze was het de beurt aan Danique. Voortvarend van start, jammer genoeg viel ze 2 x behoorlijk hard. Een kanjer, want ondanks de pijn liet ze zich niet uit het veld slaan en reed op een prima wijze haar kür volledig uit.
In de rolrinckel A wedstrijd maakte de zesjarige Ilse haar debuut. Nog net geen drie maanden op rolschaatsen maakte ze een uitstekende indruk op de baan.

Nadat alle kids hun kür hadden gereden volgde na een korte pauze de prijsuitreiking. Linda werd 10e, Romy 6e, Leoni 8e, Esmee 13e. Danique 8e en Ilse 11e. Prima resultaat bij deze eerste rolrinckel ervaring.
Een eerste plaats verdienen ze echter allemaal als het gaat om sportiviteit en ondersteuning. Wat hebben ze elkaar geholpen en gesteund, helemaal goed.

Komende weken staan er weer de nodige wedstrijden of activiteiten op het programma. Danswedstrijden, de NK en natuurlijk ons clubkamp. Verslagen volgen 😉