WKC (jeugd) leden naar roldansstage

WKC-jeugd naar roldansstage in Winschoten

Op 3 oktober nemen maar liefst 12 (jeugd) leden van de Winschoter Kunstrolschaats Club deel aan de roldansstage die georganiseerd wordt in Winschoten. WKC heeft daarmee het grootst aantal deelnemers-rijdsters van de aanwezige verenigingen.
 
WKC is de 2e vereniging in Nederland die is gestart met het roldansen omstreeks 2005. De vereniging zag heel snel de voordelen die het roldansen met zich meebracht.
Er werd veel energie gestoken in het volgen van seminars die o.a. gegeven werden door Italiaanse toptrainers als Cinzia Bernardi, Andrea Gandolfi maar ook Andreas Nickel uit Bremen. Ook werden seminars gevolgd in Wuppertal, Bremen en uiteraard bij de vereniging Rolling’90 die het roldansen destijds weer een herstart heeft gegeven.
 
Jarenlang zijn de ontwikkelingen bijgehouden en gevolgd door de trainers, dit heeft o.a. geresulteerd in het bereiken van de juniorenklasse van een jeugdlid. Aan een nieuwe generatie jonge kinderen wordt nu de kennis doorgegeven om dit te verweven in een mooie jubileumshow in 2021. De resultaten werden zichtbaar al in o.a. de prachtige shows van “The Lion King”, “Aladdin” en “Cats” die in de Klinker werden gereden.
 
Het roldansen is afgeleid van het klassieke stijldansen, er zijn hier aparte patronen voor ontwikkeld. Het heeft een tijd geduurd voordat het roldansen aan populariteit won in Nederland. Inmiddels wordt er bijna bij elke vereniging in Nederland gedanst.
 
Volgend jaar in 2021 viert WKC haar 60 jarig jubileum, waarbij nu al wordt ingezet op een grote rolschaatsshow en zijn we bezig met het verzamelen van veel oud materiaal in de vorm van foto,s en films om de bruisende geschiedenis van de roemruchte vereniging aan het publiek te laten zien.
Meer informatie over W.K.C. kunt u vinden op www.rollershow.nl of via de Facebook pagina van de Winschoter Kunstrolschaats Club.