Vroege vogel wedstrijd Mierlo

foto's  en uitslag

Drie uur in de morgen. Het tijdstip waarop menig wekker afging in de huizen van trainsters, supporters en aspiranten voor de wedstrijd in Mierlo. Eén voordeel, door het vroege tijdstip was er weinig verkeer op de weg zodat de volwassenen onderweg nog een bakje leut konden nemen.

De eerste starters in de wedstrijd waren de aspiranten A. Van WKC ging Linda van start waar ze na een keurige dans snel moest omkleden voor de Tango. Vervolgens was de start voor de aspiranten B. Adinda nam het op tegen een rijdster van Olympia die in de verplichte dans sterker was.
Na de cadetten was de Terenzi Walz de eerste dans voor de jeugd en de stond de Imperial Tango als 2e dans op het programma. Zoë pakte nu prima de maat, echter hield ze zich in op de gladde vloer waardoor de passen minder sterk uitkwamen. Intussen waren Leoni, Esmee en Danique ook gearriveerd voor de wedstrijd van de pupillen A. Door de oudste meiden werden ze voorzien van bijpassende haar en make-up zodat ze tiptop aan de start konden verschijnen. Alle drie waren ze zo geconcentreerd aan het rijden dat er een extra rondje aan de dans werd toegevoegd. Ze reden een prima wedstrijd waar het soms flink werken was om het verplichte patroon op de grote baan te maken. De pupillen waren de grootste groep deelnemers. Stuk voor stuk zagen ze er prachtig uit. Voor de jury een pittige taak om de rijdsters te beoordelen terwijl bijna 20 x hetzelfde deuntje langs kwam. Het muziek van de verplichte dansen zijn nu niet van het soort dat je dagelijks op de radio hoort 😉 Na de pauze stonden de vrije dansen op het programma waarin de aspiranten A hun dans lieten zien. Linda begon sterk, echter brak de vermoeidheid haar op waardoor ze haar voorsprong moest afgeven. Toch wist ze heel dapper haar vrije dans volledig uit te rijden. Vervolgens stonden de aspiranten B op de baan. Adinda gooide alles in de strijd om zo goed mogelijk haar vrije dans te rijden waar ze uitstekend in slaagde. Terwijl de cadetten hun wedstrijd reden maakte Zoë zich op voor haar vrije dans. Ze reed een hele mooie vrije dans, echter zat het er niet meer in om de concurrentie in te halen. De wedstrijd verliep als een speer waardoor er ruimschoots werd ingelopen. Met en 10e, 13e en 16e plek voor resp. Leoni, Esmee en Danique hebben ze zich prima gedaan in deze voor hun tweede wedstrijd. Linda eindigde op een 10e plek en Adinda mocht plaatsnemen op het ereschavot met een 1e plaats. Zoë eindigde naast het podium op een vierde plaats. Hiermee was een hele lange wedstrijddag ten einde. Voor onze meiden, snel spullen pakken en op weg naar het Noorden.