verslag roldanswedstrijd Winschoten

foto’s roldanswedstrijd 9-6-2012

Zaterdag 9 juni organiseerde de vereniging een roldanswedstrijd voor de A- en B klasse.  Van de 8 WKC-rijdsters namen vijf voor het eerst deel aan een wedstrijd in het roldansen. Met de avond4daagse nog in benen – met de intocht vrijdagavond voorafgaand de wedstrijd- waren het drukke dagen voor de organisatie. Met een aantal vrijwilligers kon de hal vrijdagmiddag aangekleed worden zodat iedereen alvast in de stemming voor de eerste EK voetbalwedstrijd van het Nederlands elftal kon komen 😉Monica Halm, Rayelle Stubbe en Adinda Hut gingen van start met de verplichte dansen in de klasse aspiranten B. Adinda was de enige rijdster die al eerdere wedstrijden in deze discipline had gereden. Monica en Rayelle schaatsen al diverse jaren, echter nog niet eerder in een danswedstrijd. Nog wat onwennig reden ze prima hun verplichte dansen. 

Vervolgens kwamen de Aspiranten A aan bod waar de rijdsters van Olympia het grotendeels in vertegenwoordigd waren. De jongste pupillen had de grootste concurrentie. Na enkele jaren heeft WKC ook weer deelnemers in deze klasse. Voor Elvira Veenstra, Romy Ekamper en Leoni Aalders was dit hun eerste wedstrijd, wat het natuurlijk super spannend maakt. Danique had in dit jaar in mei al met de Crystal Tulip deelgenomen wat weer net een beetje extra ervaring geeft. De meiden hebben hun uiterste best gedaan, maar moesten rijdsters van Olympia en Rolling’90 voor laten gaan. Ze staan echter nog aan het begin en wie weet hoe ze het gaan doen…

Na de pauze waren de cadetten aan bod die met grote inzet hun verplichte dansen reden.
De jeugdklasse waarin Zoë-May deelnam wilde niet voor elkaar onderdoen, waardoor alle rijdsters hun uiterste best deden om de jury te overtuigen. In de senioren was alleen Iris Dijkema van Rolling’90 vertegenwoordigd, waarna de aspiranten zich gereed konden maken voor de vrije dansen.

In de aspiranten B verscheen Adinda als eerste aan de start. Ze begon sterk, echter een zeer pijnlijke valpartij leverde haar een flinke buil op maar met ijzeren wil schaatste ze door ondanks de pijn. Helaas koste dit haar punten in de B-waardering waardoor ze als derde eindigde. Rayelle reed een sterke vrije dans die haar mooie punten opleverden voor de eerste plaats. Monica kon in haar vrije dans niet meer de punten ophalen om Rayelle voorbij te gaan en eindigde als 2e.

Na mooie dansen van de aspiranten A en cadetten mocht de jeugd en senior aan start verschijnen. Zoë reed een mooie dans, er waren nog wat elementen die op de training nog beter gingen, maar haalde mooie punten waardoor ze op een tweede plaats eindigde.
Voor Zoe is het nu verder trainen voor de Nederlandse Kampioenschappen terwijl de andere roldansers kunnen werken aan hun nieuwe dansen en er gewerkt gaat worden aan de (nieuwe) shownummers.