verslag NK Show

Zaterdag 30 januari 2016. Een groep supporters en deelnemers kwartet gaan goed gemotiveerd naar het NK show rijden in Almere. Veel plezier, een gezellige groep.

Na het inchecken heeft WKC heeft 10 minuten om de vloer te verkennen en te trainen. Het is even wennen aan de omgeving, maar de trainers er rijdsters zijn redelijk tevreden. Daarna gereed staan voor de opening. Altijd leuk.Vooral nu we onze nieuwe logo kunnen presenteren. De opening is met een speciale flashmob die alle deelnemers hadden geoefend. Ging niet helemaal perfect, echter een leuk idee. Daarna terug naar de kleedkamer en schminken.
Intussen is de wedstrijd gestart met de kleine groepen, daarna de jeugdgroepen. We zien hele mooie groepen, choreografieën en kostuums. 

Langzamerhand begint de spanning wel wat te stijgen. Wat oefeningen tussendoor, kleding nog even corrigeren. WKC rijdt als nummer 8.
Dan is het zover.
Met zwetende handen staan de trainsters aan de kant. Maar het gaat goed. Ook de hoofdstand achterwaarts op de bovenbenen van de andere rijdster is bijzonder en ziet er spectaculair uit. Top.Het blijft goed gaan. Dan eindstand en wachten op de punten. Die vallen tegen. We moeten aansluiten in de gelederen. Bah. Niets aan de doen. Het is en blijft een jurysport. Wel verder tevreden en gaan we genieten van de andere shownummers die worden gereden.

Toch is de sfeer wat grimmig zoals een andere trainster het verwoord. Het publiek laat het ook een beetje afweten. Zonde, want er is heel wat moois te zien. Ook de topsporthal. Een verbandje mag niet uit de EHBO-koffer, want dan is hij niet meer compleet.
We naderen het eind van de wedstrijd. Omkleden voor de prijsuitreiking en dan weer de baan op. Een ontlading bij de groepen die een podiumplaats halen. We genieten mee. Moe verlaten we de baan. Omkleden, opruimen en terug in de bus. Het is erg gezellig en wordt er veel gelachen.
Vandaag het rijden nagekeken. Eerste indruk: teveel aandacht aan de moeilijkere passen besteedt en in de choreografie geplaatst, waardoor het geheel op vlakken te langzaam werd. Jammer. Ondanks dat trots op het kwartet; ze rijden nog maar een kwartaal bij elkaar en waren lang onderweg naar de trainingslocatie. Komend jaar doelen vaststellen, wedstrijden rijden, lekker trainen en 55 jaar vieren!

Dank aan alle hulp van vrijwilligers en rijdsters, met speciale dank aan mevr. Mulder en Melissa voor de kleding, make-up en hoedenwerk!