verslag bezoek Starlight Express

SE-B-5Nu de meeste drukke maanden achter ons liggen en even de rust is wedergekeerd een goed moment om verslag te doen van het bezoek van onze voorzitter en zijn vrouw aan de musical Starlight Express in het Duitse Bochum. (foto's)

Zoals de meeste mensen weten hebben we vorig jaar in november het 50 jarig huwelijksfeest gevierd van dit echtpaar. Als kado hebben ze van de vereniging een bon gekregen voor het bezoek aan deze musical.
Vergezeld van dochter en kleindochter vertrokken ze op een zondagmorgen in januari naar Bochum. 

In deze plaats wordt al meer als 25 jaar, een aantal keren per week, de muscial Starlight Express opgevoerd in een grote hal die helemaal is omgebouwd voor deze muscial. Het publiek kan op verschillende plekken plaatsnemen, aan de buiten- en binnenkant van de cirkelvormige zaal en helemaal in het midden waar de stoelen rond kunnen draaien.

Tijdens de races gaat bijna geheel automatisch soort bording rondom het parcour omhoog ter bescherming van het publiek. Diverse spelers dragen kostuums die soms tot 20 kilo wegen en de snelheid van het schaatsen is ruim 50 km per uur. De aankleding en belichting van de show is geweldig. Grote bruggen bewegen in de zaal en dragen de acteurs van de ene naar de andere kant.

Ruim 2,5 uur was het genieten van de show. De acteurs rolden voor ons langs, sprongen achter ons, links, rechts, salto's en vele andere spectaculaire onderdelen zagen we voorbij komen.
Kortom: genieten en nog eens genieten. En…. erg trots dat onze eigen uitvoering van Starlight Express, zowel qua kostuums en verhaal ontzettend goed overeenkwamen met deze show. 

Wij willen graag het bestuur, ouders en rijdsters nogmaals bedanken voor het geweldige kado dat wij mochten ontvangen. 
Henk en Trijnie Mulder