Trainingstage

Het zal al een tijdje in het vat, een dag meedraaien en kijken bij onze oosterburen tijdens hun rolschaatstrainingen. Zaterdag 20 april reden een aantal trainsters, sporters en ouders over de Autobahn richting Bremen. Een zonnige dag, maar wel erg koud. We werden hartelijk ontvangen met koffie en warme dekens voor de ouders die toch wel een tijdje buiten moesten verblijven. De rolschaatsbaan lag mooi gelegen, echter met alleen een dak erboven.  

De meiden mochten direct meedraaien in de (dans)training voor de mini's en aspiranten en paren. Een stevige training van 1,5 uur. Tijdens de 1,5 uur training voor de figuren werd er tijd vrijgemaakt om de nieuwe dansen voor de jeugd uitgebreid te trainen. De jongste meiden pakten ook een paar figuren op terwijl de trainsters van WKC zich her en der over de baan informatie deelden en ophaalden bij de Duitse trainers. Tussendoor een korte pauze waarin snel even iets warms werd gegeten en iedereen even weer kon opwarmen. Daarna weer op de baan om mee te trainen met het springen en verder trainen op de verplichte dansen voor de jeugd.

Na bijna 4,5 uur meedoen, korte pauze en informatie opslaan was het tijd voor onze sporters om af te sluiten. Voor de sporters uit Duitsland stond nog een testtraining op het programma. Al met al een geweldige dag waarbij de ontvangen informatie voor trainsters en sporters soms bekend was, maar ook nieuwe en aanvullende informatie waar we erg blij mee zijn en kunnen toepassen in de eigen training. We zijn in elk geval van harte welkom om vaker te komen mee trainen en we gaan kijken naar uitwisselingsmogelijkheden. Al met al een vermoeide maar erg leuke dag.
Wij maakten nog gebruik van de gelegenheid om te shoppen in de de Primark 😉

foto's trainingstage