The Lion King op wielen in cultuurhuis De Klinker (persbericht)

The-Lion-King-WKC

 WINSCHOTEN – De Winschoter Kunst Rolschaats Club is op zaterdag 12 december voor het eerst na zeven jaar terug in theater De Klinker. Zij laat de beroemde musical ‘The Lion King’ over het podium rollen.

De jonge rolschaatsers worden ondersteund door leerlingen van de afdeling Dans van Muziekschool Oost-Groningen, die sinds dit voorjaar hun thuishaven hebben in de eigen dansstudio van De Klinker. 

Na de rollerskateshows ‘Celebration’, ‘Winterwonderland’, ‘Onder Wotter’ en ‘Starlight Express’ in De Tramwerkplaats koos WKC nu voor het grote podium van De Klinker. Geen eenvoudige opgave, omdat de musicalversie van de oorspronkelijke Disney tekenfilm zowel op Broadway als in Nederland extra schitterde door de prachtige decors en dierenkostuums.

“Behalve aan de choreografieën hebben we dan ook veel tijd en energie aan de aankleding besteed”, vertelt initiatiefnemer Ina Schrik van de WKC, “en de combinatie met dans en de schitterende muziek is mooi en verrassend.”

Choreografieën
De liefst dertig rolschaatsers en zevenentwintig dansers, in leeftijd variërend van 5 tot 50 jaar, repeteerden maandenlang op gescheiden locaties voor de musical. Vanaf deze week staan ze met zijn allen op het enorme Klinkerpodium. “Het samenbrengen van de choreografieën met de snelheid, cirkels en lijnen van de kunstrolschaatsers was een behoorlijke klus”, aldus dansdocente Ina Possel, “maar het is een prachtige totaalshow geworden!”

De musical The Lion King ging in 1997 op Broadway in première en kwam in 2004 met Joop van den Ende Theaterproducties naar het circustheater in Scheveningen. Wereldwijd trok de musical ruim 30 miljoen bezoekers, waarvan 1,6 miljoen in Nederland. De musical werd in Nederland ruim 900 keer opgevoerd, won vele internationale prijzen en werd in 2005 door het Nederlandse publiek uitgeroepen tot musical van het jaar.

Leeuwenkoning
The Lion King vertelt het verhaal van de Afrikaanse savanne, waar de Leeuwenkoning over het rijk der dieren heerst. Op een dag komt Simba ter wereld. Vol trots tonen zijn ouders de leeuwenwelp als troonopvolger van koning Mufasa aan het Afrikaanse dierenrijk. Maar aan de ongestoorde jeugd van Simba komt wreed een einde als oom Scar door dodelijk verraad de macht grijpt. Simba vlucht de jungle in en begint aan een lange reis vol gevaren. Dankzij nieuwe vrienden en een ontluikende liefde krijgt hij kracht en zelfvertrouwen en gloort de volwassenheid. Dan besluit Simba terug te gaan en op te eisen waar hij recht op heeft: zijn troon.

Muziek en teksten zijn van het duo Elton John en Tim Rice en de Zuid-Afrikaanse componist Lebo M. waaronder de hits Can you feel the love tonight, Hakuna Matata en Circle of Life.

Kaarten
De voorstelling in de Klinker op zaterdag 12 december begint om 19.30 uur. Kaarten vanaf 7,50 euro zijn verkrijgbaar bij de kassa van de Klinker, of via www.indeklinker.nl.

– See more at: http://www.hetstreekblad.nl/evenementen/64649/the-lion-king-op-wielen-in-cultuurhuis-de-klinker/#sthash.6tZV6ArQ.dpuf