The day after… update

video NKS

Met het geluid van een pruttelende koffieapparaat op de achtergrond, warmte van de open haard ben ik aan het nagenieten van de NK show. Dit keer niet georganiseerd door 1 vereniging, maar een hele team uit verschillende verenigingen. ’s Morgens vroeg vertrokken we met een hele bus vol deelnemers en supporters naar Rotterdam. Al snel was het erg gezellig, veel gelachen en een gezonde spanning voor de wedstrijd. De Topsporthal in Rotterdam was een uitstekende locatie. Alle faciliteiten aanwezig, ruim en prima sfeer. Complimenten voor de organisatie.

In Rotterdam was het bitterkoud, maar in de hal lekker warm. Ontvangst en begeleiding was prima voor elkaar. Het inrijden voor onze rijdsters verliep stroef, haperend, niet echt lekker. Na een peptalk, wat krachtvoer kon iedereen zich herpakken en ging de groep als 2e op de baan in de categorie kleine groep. Als thema DNA die bepaalt wat we zijn en waar we vandaan komen wist de groep een uitstekende uitvoering neer te zetten. Goed gereden en met een paar zevens in de waardering zijn we tevreden met de vooruitgang van de groep. Tegen de andere sterke teams was de groep nog een maatje te klein en moest het genoegen nemen met de 5e plaats.

Daarna vond er een snelle kostuumwissel plaats omdat het grootste deel van de groep direct na de categorie kleine groep als eerste moest uitkomen in de klasse jeugdgroepen.

In deze klasse reed de groep het nummer Happiness Factory waarbij de productie en reclame van Coca Cola werd uitgebeeld. Ofschoon netjes gereden was de energie er wat uit en achteraf had het shownummer meer elementen kunnen bevatten als nu werd gereden. Ondanks dit was de groep tevreden over het rijden in de wedstrijd. De punten waren naar onze mening wel erg mager, maar in gehele wedstrijd waren de meningen van de jury verdeeld waardoor er meerdere keren een groot verschil tussen de punten te zien waren.
Desondanks leuke reacties ontvangen, de stijgende lijn zit er nog steeds in, daarbij meegenomen het eigen beleving van de wedstrijd is op dit moment even van meer waarde. Maandag evalueren, kijken naar de toekomst en doelen stellen en blijven werken aan het allerbelangrijkste; plezier en het samen doen! Maar zonder hulp van Oma en de ouders die een steentje hebben bij gedragen was het niet gelukt om de kostuums op tijd af te krijgen. Chapeau!

Tot slot wil ik namens de vereniging de winnaars van deze NK show van harte feliciteren met hun behaalde plaatsen. Het was weer genieten van al het moois aan kostuums en uitvoering door klein en groot.

Ina

Foto overzicht NK show 

Uitslag NK show 2012