NK 2013

Uitslag NKK
Al enige weken werd er getraind op de afsluiting van het seizoen de Nederlandse Kampioenschappen Kunstrolschaatsen. 
Deze NK werd georganiseerd door RV Olympia, waar in juni meerdere leden van de club aan een danswedstrijd deel namen. Voor de NK was alleen Zoë-May de enige deelnemer van de club. Vanwege de afstand vond de reis richting Mierlo al op vrijdagmiddag plaats zodat ze goed uitgerust aan de wedstrijd kon deelnemen.

De eerste wedstrijden vonden al vrijdagavond plaats en zaterdagmorgen al heel vroeg vond het NK een vervolg. 
Voor Zoë stonden zaterdagmiddag de verplichte dansen op het programma. Met dezelfde loting als de vorige wedstrijd en met sterke concurrentie vanuit Moerkapelle een zware klus. Ofschoon een prima start van de wals kon ze in de laatste bochten van de eerste ronde onvoldoende kracht zetten om in het juiste tempo te rijden. Evenzo in de tweede dans waar ze ook nu als eerste moest starten. Niet het juiste gevoel te pakken kunnen in de wedstrijd kwam deze dans niet uit verf zoals op de eigen baan. Helaas kostte dit haar punten. Na een goede nachtrust stond op zondagmiddag de vrije dans op het programma. Lastig om als eerste te starten, maar Zoë begon vol overtuiging met haar vrije dans. In de passenserie gleed ze echter weg waardoor ze viel. Iets wat in jaren niet was gebeurd. Ondanks de pijnlijke val wist ze zich goed op te pakken en reed ze haar dans zo goed mogelijk uit ofschoon een aantal belangrijke punten nu waren gemist.

Een vierde plaats was de einduitslag.
Tijdens de afsluiting vond ook de diploma-uitreiking plaats van de trainersopleiding en kon Zoë haar diploma jeugdtrainer kunstrolschaatsen in ontvangst nemen.  Nu het wedstrijdseizoen is afgesloten staat het volgend doel van Zoë op het programma, nl. het halen van de junioren/senioren test.