Mooie dag

 
NKS-iphone 007
En dat was het dan al weer. Maanden en weken wordt er naar toe geleefd en zo is het al weer voorbij, de Nederlandse Showkampioenschappen in Almere. Een prachtige, indrukwekkende lokatie, midden in het veld…

Een vlotte busreis, slechts 2 uur rijden waren ruim op tijd zodat er voldoende tijd was om te schminken, de supporters een plekje konden vinden op de gigantische tribunes en de meiden zich konden voorbereiden op de wedstrijd.
Het inrijden van beide categorieën ging goed, maar de baan is wel enorm groot in vergelijking met onze eigen trainingslokatie. Ook was het wennen dat -integenstelling tot de vorige NK- de beide tribunes open waren. Het publiek zat tegenover elkaar, wat een beetje verwarrend was voor de orientatie op de baan.

Als eerste mocht de jeugdgroep starten van hun categorie. Nog een groepsknuffel en gaan!. En ze gingen. Niet vlekkeloos, maar foutjes werden opgevangen, onderling was er oogcontact, samenwerking en de uitstraling is flink vooruitgegaan. Het leverde niet genoeg punten op om een ander team voorbij te gaan, maar stapte iedereen met een goed gevoel van de baan.NKS-iphone 001-1

Vervolgens was het kwartet zich aan het voorbereiden. Voor hun ook geen druk omtrent de uiteindelijke uitslag, maar het gaan voor een goede uitvoering en zo hoog mogelijke punten wat natuurlijk wel enige spanning gaf ;-). En het is gelukt. Ze hebben een mooie shownummer neergezet met in de einduitslag nog geen 5 punten verschil naar de nummer 5 van deze wedstrijd.NKS-iphone 002 
Ook hier een goed gevoel over de gereden wedstrijd waarna snel de kostuums werden gewisseld voor een comfortabeler outfit om de rest van de wedstrijd te zien. Op de tribune of aan de zijkanten voor een geweldig uitzicht over de baan.  Er is genoten van deze wedstrijd in de Topsporthal die straks in april het decor zal zijn van de Europese Showkampioenschappen.

NKS-iphone 006Na de schitterende grote groepen was het omkleden voor de prijsuitreiking. Na het hijsen van de NL vlag gingen alle deelnemers uit hun dak en konden ouders, familie en vrienden de groepen op de gevoelige plaat leggen.
Vervolgens omkleden, inladen en de bus voor de terugreis. Veel regen die bij Joure veranderde in sneeuw. Heel veel sneeuw en gladheid. Ondanks de soms spannende momenten zijn we allemaal weer heel thuisgekomen.

Nu is het heel even bijkomen en dan plannen maken voor het nieuwe seizoen. Er is werk aan de winkel en staan we voor nieuwe uitdagingen en nieuwe doelen.

Tenslotte een heel hartelijk bedankt voor al die moeders/vrijwilligers die ons hebben meegeholpen in welke vorm dan ook. Het waren hectische weken, maar wat zagen de meiden er geweldig uit en hebben we een hele mooie dag gehad tijdens deze NKshow. 

foto's