Internationale rolsport week

IMG_2241

Vrijdag, zaterdag, zondag en maandag werd door Zoë en trainster Ina dagelijks naar Bremen gereden om  3 tot 4 uur per dag te trainen met de andere junioren op de solodansen met Cinzia Bernardi en andere Duitse trainers. Het waren vermoeide, intensieve, maar o zo leerzame dagen met veel duidelijkheid over de nieuwe ontwikkelingen in de rolschaatssport.

Sporters uit Duitsland, Italië en Estonia waren aanwezig en als hoogtepunt een prachtig gala met internationale gasten. Alle aanwezige deelnemers speelden een rol in de groepsnummers die werden getoond. Alle solo dansers lieten een van de compulsory dansen zien uit hun wedstrijdprogramma. Veel sfeer, gezelligheid en een enthousiast publiek en fantastische optredens. Kortom; genieten.

IMG_2252

Vanaf een jaar of 8 heeft Zoë lessen/stages gevolgd bij Cinzia. Een geweldige coach die van ’s morgens vroeg, tot ’s avonds laat op de rolschaatsen staat om les te geven.

In de 10 jaar dat we haar kennen is ze altijd motiverend, enthousiast en met eindeloos geduld aan het lesgeven. Leuke gesprekken gehad, over het lesgeven en het doorgeven van kennis.Evenals in Wuppertal werd er dans-choreografie lessen gegeven door Marc Bogaerts. Een fantastische persoon, choreograaf en een bijzonder vermogen om de rijdsters vooral mentaal te sterk te maken. Ook heeft hij ons interessante dingen laten zien wat hij heeft ontwikkeld.

Met alle opgedane kennis kunnen we rechtstreeks uit de bron onze leden informeren om telkens stap voor stap vooruit te gaan.