Het was mooi!

 

Eerste foto's van de show

Tweede serie foto's van de show

foto's middagshow door Huismanmedia (op deze foto's berust copyright!)

Fragmenten uit de show

Wat een supershow is er gereden. Was het ’s middags onwennig in de zaal van de Tramwerkplaats waardoor noodgedwongen een onovertroffen improvisatietalent naar boven kwam. ’s Avonds gingen alle remmen los, het vertrouwen in eigen kunnen was er weer. 

Sinds jaren wordt de jaarlijkse show op de zaterdag georganiseerd. Helaas moesten we noodgedwongen verhuizen naar de zondagmiddag en avond vanwege een dubbele boeking. Hierdoor was echter ook de morgen gereserveerd in de tramwerkplaats. Binnen twee uur moest de gehele zaal gereed worden gemaakt voor de show.

Gelukkig werken de vrijwilligers al jaren met elkaar waardoor het mogelijk was om zonder enig vooroverleg de hele zaal om te bouwen tot een mooi aangeklede zaal. Ofschoon de vloeroppervlakte (11 x 13) van de Tramwerkplaats eigenlijk veel te klein is om shownummers in “wedstrijd” grootte te rijden heeft het gebouw veel sfeer met goede faciliteiten.

De shows werden geopend door Danique met haar solo “Hello”. Een vrolijk welkom voor alle bezoekers. Vervolgens kwamen de groepen op om gezamenlijk de opening verder af te ronden. Na het welkomstwoord met een stukje geschiedenis stonden de oudsten gereed voor hun “Rood”. Met veel passie werd er gereden, om vervolgens af te ronden met een door hun ingebrachte idee om een gedeelte niet te schaatsen, maar te zingen. De toon was hiermee gezet! Wonderlijk, vrolijk en stralend. Het eerste deel bestond uit samba’s van de jongere groep, een kür van Zoë die goed werd opgepakt en het zwoele swingende slotstuk  “Fantomatic”.  
Na een optreden van Clown Dotje ruilden Charon en Linda de rolschaatsen om voor de dansschoenen. Een spetterend optreden volgde.
In felle neonkleding zorgde groep 2 voor een vlammende opkomst en dito shownummer. Hierna ging het dak eraf met de Westernmix van groep 3. Romy reed haar diploma-Kur en ging helemaal op in de muziek.

Het Keltisch kwartet werd door de oudste meiden uit groep 2 zelf gemaakt. Rustig en netjes gereden. Na een soepele kür van Zoe-May volgt het prachtige Terra Madre. Met de –in blacklight- oplichtende hoepels werd dit shownummer een lust voor het oog.

In de daarop volgende pauze kon mede dankzij de geweldige prijsjes van de winkeliers van Winschoten en omgeving er een verloting worden gehouden voor de clubkas. Chapeau!

Na de pauze werd Celebration vervolgd met het shownummer Contact. Liefst 5 nieuwe meiden namen hieraan deel en ofschoon het niet vaak getraind was, hielp de groep elkaar om het nummer helemaal goed te rijden. Een snelle omkleedactie van Adinda volgde voor haar vrije dans.

Uit de “oude doos”-het altijd goed in het gehoor liggende- meidengroep van kinderen voor kinderen. Als ware artiesten zorgden de jongste meiden opnieuw voor een enthousiaste publiek. Intussen zorgde groep 3 voor bijna een record omkleedtijd die net niet gehaald werd. Clown Dotje kreeg de zaal weer aan het lachen en gaf groep 3 even een kleine adempauze. Met veel emotie werd gereden op de muziek van Adele die over ging in een formatiegedeelte. Nathalie uit groep 2 reed een stuk van haar diploma kür, best wel zenuwachtig, maar ze liet zich niet uit het veld slaan. Na opnieuw een spetterend dansnummer stond groep 3 gereed om met verve hun Tempus Fugit te rijden.

Van het donker naar het licht werd de show afgesloten met een kerstafsluiting waarin groep 2 –in het wit- met doeken en bogen startte, hierna groep 3, eveneens in het wit- de show vervolgde. Het allerlaatste shownummer werd met alle rijdsters geschaatst waarbij het blacklight opnieuw voor een prachtig effect zorgde.

Tot slot nog een hartelijk dank voor de ondersteuning van alle "kleedmoeders", sterke mannen, muziek, licht en alle andere hulp die gegeven is zodat de meiden een prachtige show konden rijden.