Geslaagde roldanswedstrijd

foto's 

Spannend, leuk, maar koud. In vier woorden die heel kort een lange dag omschrijven van een mooie roldanswedstrijd. Al vroeg waren de drie oudste roldansers van WKC, Adinda, Rayelle en Zoë op weg naar Moerkapelle voor de eerste danswedstrijd van het seizoen.  

Ruim op tijd aangekomen in de -toch wel eerst koude zaal- konden Adinda en Rayelle als eerste zich voorbereiden op de verplichte dansen in de klasse Aspiranten B.
Intussen was de wedstrijd in volle gang en was de zaal goed gevuld met ouders, vrienden en deelnemers die met elkaar voor een gezellige sfeer zorgden. Behalve de organiserende vereniging Rolling90 en onze vereniging, waren ook RV Olympia uit het Brabantse Mierlo en KRC rolling uit Nieuwegein aanwezig.

Na de verplichte dansen stonden de dames er goed voor en konden ze even genieten van een pauze voordat de vrije dansen zouden worden gereden. Intussen was het genieten tijdens de wedstrijd van de andere deelnemers. Er was weer veel werk besteed aan de prachtige haardrachten en kleding.

Vervolgens maakte Zoë zich op voor het rijden van de nieuwe wedstrijd dansen in de klasse jeugd. Als eerste de baan op, hopende dat de urenlange (telling)training in Duitsland het beoogde resultaat zou afleveren. Helaas moesten we na de wedstrijd van de verplichte dansen constateren dat er blijkbaar toch verschillen zijn. Hoe en wat…dat gaan we uitzoeken.

Na de middagpauze startte de vrije dansen van de aspiranten A en B klasse. Rayelle reed haar verplichte dans qua uitstraling sterker als in de training. Vervolgens gaf Adinda alles in haar vrije dans wat haar een eerste plaats opleverde. Rayelle mocht naast haar staan met een 2e plek. Na het vervolg van de cadetten mocht Zoë zich opmaken voor haar vrije dans klasse jeugd. Sierlijk en elegant waarbij ze met name in de B waardering heel dicht de andere deelnemers benaderde. Het was niet echter niet voldoende om stuivertje te verwisselen, zodat de eindstand een vierde plaats bleef. Op 1 juni is de volgende roldanswedstrijd in Mierlo, waar ook diverse WKC-rijdsters aan zullen deelnemen.