Crystal Tulip competitie 2012

update: link slotgala

Moe, maar tevreden en met een lach op het gezicht kijken we terug naar de Internationale Crystal Tulip. Goed georganiseerd, prachtige roldansen, plezier en vriendschap. Elkaar helpen met het modelleren van haar, adressen uitwisselen en of je nu Engels, Duits of Nederlands sprak, de deelnemers konden het prima met elkaar vinden, al dan niet met gebarentaal šŸ˜‰ Deze ervaringen zijn alleen al goud waard. ’s Morgens om 8.00 uur gingen de eerste trainingen van start. Voor Danique en ZoĆ« dus heel vroeg opstaan. De trainingen verliepen naar wens ofschoon al snel duidelijk werd dat het niveau ook dit jaar erg hoog was. Tijdens de lunchpauze werd het gezamenlijke shownummer geoefend die gereden zou worden tijdens de gala-afsluiting. Altijd weer een succes, want niets is leuker om met zoveel mogelijk rijders en rijdsters samen te schaatsen. Rond de klok van 3 startte de wedstrijd voor de mini’s.

Danique was hier de jongste deelnemer en reed voor het eerst een wedstrijd. Met recht een vuurdoop te noemen. Ze deed supergoed haar best, liet voor de buitenwereld niets zien van bibberknieĆ«n, echter was het niet makkelijk om tegen zo’n sterk deelnemersveld te rijden. Ervaring opdoen, kijken, leren en plezier was nu het belangrijkste. De eerste plaats ging zeer terecht naar de 11-jarige Duitse Paul die niet alleen het roldansen beoefend, maar ook het vrijrijden, paardansen en figuren. Iedereen vroeg zich ook verbaasd af of er nog tijd overbleef voor school e.d. maar volgens Paul was dit geen probleem.

Pas ’s avonds stonden voor Zoe de verplichte dansen op het programma. Deze verliepen niet geheel naar wens, naast de lange dag (vanaf 04.00 op), nog niet de volledige controle over de dansen maar mentaal was er wel een grote stap genomen. Tegen half tien waren de verplichte dansen afgerond, waarop snel het hotel werd opgezocht voor een goede nachtrust.

Zaterdag stonden de vrije dansen op het programma. Eigenlijk wel het leukste onderdeel van het roldansen. Doordat de muziekkeuze vrij is kan iedereen kiezen voor het muziek wat het beste bij hem of haar past. Ook aan make-up, kleding en kapsel wordt heel veel aandacht besteed. De aspiranten mochten het spits afbijten, gevolgd door de cadetten, jeugd, junioren en senioren. ZoĆ« reed voor het eerst mee in de klasse jeugd die net als alle andere klasse’s van een hoog niveau waren. Niet de meest gunstige loting waardoor ze als eerste moest starten. Ze reed met vol overtuiging, mooie uitstraling de moeilijke passen die Marianne had aandragen. Na afloop was ze bijzonder tevreden over haar prestatie en verzuchtte dat de punten nu er even niet meer aan toe deden. Het met passie en zonder knikkende knieeĆ«n rijden op een wedstrijd was wel de grootste overwinning.

De hoofdprijzen gingen richting Duitsland, maar de Nederlandse Charelle mocht de 3e prijs meenemen. Zoe haalde met haar vrije dans meer punten zodat ze een plaatsje mocht opschuiven en als zevende eindigde. Daarna was het genieten van de junioren en senioren wedstrijd. Na een korte pauze waarin veel foto’s van de deelnemers werden gemaakt, was het tijd voor de prijsuitreiking.

Tijdens het buffet was het even passen en meten qua plaatsen, maar uiteindelijk kon iedereen aanschuiven voor de maaltijd. De jongsten had in recordtijd gegeten waarop ze alle kanten opstoven om te spelen met de nieuwe vrienden of vriendinnen. Vervolgens was er nog een gezamenlijke showtraining waarna vervolgens het gala startte. Als slotstuk van de avond was het optreden van alle deelnemers in een shownummer. Een mooie afsluiting van 2 mooie, maar vermoeiende dagen.

Foto’s en video volgen zsm