Clubkamp 2013

foto's
Regen, kou en zon. We hebben het allemaal gehad tijdens het clubkamp van de vereniging.
Vrijdag vertrokken al een grote groep clubleden en ouders naar de camping in Surwold. 

Binnen afzienbare tijd werd het feestgedeelte opgebouwd, zodat de kampeerspullen enigzins droog bleven. Tenminste, als het onderdak werd gelegd 😉
Ondanks het druilige weer was de stemming zonnig, hierdoor was het 's avonds bij de koffie erg gezellig. Gezelligheid kent geen tijd, waardoor de nacht ietwat aan de korte kant was. 

In de loop van de zaterdagmorgen een heerlijk ontbijt met elkaar. De regen was intussen opgehouden zodat het er wat vriendelijker uitzag op de camping. Na de middag deed het zonnetje een poging om zich te laten zien. Het sein om het "kletterwald" op te zoeken.

Voor jong en oud genoeg te klimmen door de verschillende hoogtes van het parcour. Echter, laat de één zien dat we van de apen afstammen, valt het voor de ander het zwaarder. Tijdens het klimmen zijn diverse beleiders aanwezig die streng toezien of iedereen zich aan de regels houdt. 1 x niet zekeren is een gele kaart. Een 2e keer is rood en uit de bomen.

Aan het eind van de dag genieten van een heerlijke bbq. Intussen maakte de beheerder de jeugd helemaal gelukkig door hun een plek te wijzen aan de rand van camping waar ze in een grote ton een vuur mochten maken. Niet alleen werd er vakkundig een vuur gemaakt, maar werd er ook een grote zitgedeelte te gemaakt. Tot laat in de avond zat een grote groep van de jeugd met ouderlijke begeleiding te genieten van de warmte. Want door de zonnige dag werd het 's avonds flink koud. Tot 6 graden bleef het kwik zakken. Afzien werd het deze nacht. Improviseren met dekbedden, sokken, extra jassen of gewoon doen zoals de bergbeklimmers van de Mount Everest.

Na het ontbijt zondagmorgen werd gestart met het opruimen en afbreken van het kamp. Nog een laatste bbq ter afsluiting en als de laatste spullen zijn opgeruimd vertrekt iedereen weer huiswaarts.

Opnieuw een prima georganiseerde clubkamp door de activiteitencommissie. Hartstikke bedankt! Het was ontzettend gezellig en we hopen volgend jaar met een nog grotere groep op pad te gaan.