NK show 2013 – de nabeleving

Na een hele lange dag, waarbij we 's morgens rond kwart over zeven vertrokken met een grote groep deelnemers en supporters, kunnen we terugkijken op een mooie NK show. 
Helaas moesten we op de uitslagen ladder achteraan sluiten, maar met de voldoening dat er geweldig is gereden en het puntenverschil steeds kleiner wordt, zijn we bijzonder tevreden.
Kijk maar op: http://www.youtube.com/watch?v=uCYZRCSEA8U


De heenreis richting Rotterdam veriiep voorspoedig. Snel de spullen naar de kleedkamer, daarna omkleden, haren in de plooi – wat op zich al een hele klus was- en make-up erop. 
Doordat we ruimschoots op tijd waren kon er rustig, maar gestaag doorgewerkt worden.
10 van de dertien meiden van de jeugdgroep gingen dit jaar voor het eerst mee. Ze waren wel onder de indruk van de grote sporthal en de hoeveelheid mensen die op de tribune waar de ouders inmiddels een plekje hadden gevonden.
Doordat we het verst moeten reizen is de laatste inrijtijd voor onze vereniging. Als eerst de kleine groep.
Altijd even wennen aan de grote baan en het feit dat er sommige stukken gladder aanvoelen als andere gedeeltes. Er zijn weinig aanpassingen nodig en 1  inrijden is eerst genoeg.
Daarna kan de jeugdgroep inrijden. Ook zij rijden naar tevredenheid, een paar laatste aanwijzigingen en dan is de inrij tijd voorbij.
Terwijl de dames van de kleine groep terug gaan naar de kleedkamer gaat de jeugdgroep ons vertegenwoordigen bij de opening.

Met de titel Voodoo moet de groep het opnemen tegen sterke verenigingen. Toch wordt er goed gereden, een kleine mispas wordt goed opgevangen en ze rijden met al hun power die er is.
We zijn blij met de complimenten die we ontvangen. De punten zijn allemaal vanaf 7.0 tot zelfs 7.9. Dit voelt goed ofschoon het niet voldoende is om de andere teams voorbij te gaan.
Voor drie meiden is de wedstrijd nog niet over. Zij rijden mee mee in het jeugdteam voor ondersteuning aan de overige meiden. 
Ook zij rijden met een uitstraling die niet bij iedereen altijd zichtbaar was in de trainingen. Dit gaan we natuurlijk onthouden 😉 

Ze doen het super voor de eerste keer op een wedstrijd. Het is nog niet perfect, het gaat wat nog wat ongelijk, maar de inzet die er was en ze nu laten zien is helemaal goed.
Ofschoon wij tevreden zijn met de punten zijn de meiden wel een beetje teleurgesteld. Met de hoge punten van de vereniging met een jeugdteam ouder als 12, vlak voor hun optreden hadden ze hoger punten verwacht.
Tja, eigenlijk zouden de NL jeugdgroepen met de jongere meiden apart moeten rijden.
Na de fotoshoots omkleden en in de pauze een hapje eten. Verschillende groepen zoeken het restaurant op en andere groepen gaan naar onder begeleiding van een reisleidster naar de M met de grote D.
Dan genieten van de andere deelnemers. De kostuums en de shownummers zijn prachtig. Er is weer heel veel werk verzet door de naaimoeders van de deelnemende verenigingen, vaak nog op het laatste moment.
De grote groepen zijn altijd weer geweldig om te zien, ofschoon we niet altijd de muziek even mooi vinden, maar dat is een persoonlijke smaak.
Hierna omkleden voor de prijsuitreiking. Intussen raakt iedereen door de dolle. De prijsuitreiking verloopt erg vlot. Na het volkslied gaan alle deelnemers helemaal los.
Helaas moeten we ook weer naar huis. Eenmaal op weg wordt het een gezellige boel. Bovenin de bus stromen de lachtranen over de wangen. De jeugdgroep is enthousiast om nieuwe shownummers te bedenken en de gekste opwellingen komen langs.
Na een paar uur rijden arriveren we moe maar zeer tevreden in Winschoten. 
Bedankt allemaal voor de (naai)hulp, inzet, gezelligheid en de superdag.

P.S. foto's volgen