Starlight Express 21-12-2013

proefSE
Aan het eind van het jaar organiseert de vereniging een grote uitvoering voor
familie, vrienden , maar ook andere bezoekers. Jaarlijks wisselt het thema waarbij muziek, kostuums, smink en
muziek helemaal in het thema staan wat wordt uitgevoerd.

Voor het eerst gaat de vereniging een musical op wielen uitvoeren. Welleswaar zonder zang, maar zal het ongetwijfeld genieten worden van alle shownummers die in de show “Starlight Express” voorbij komen rollen.

Starlight Express (musical van Andrew Lloyd Webber) is het verhaal van een klein jochie die voordat hij gaat slapen nog met zijn speelgoedtreinen gaat spelen. Hij valt in slaap en in zijn dromen komen de speelgoedtreinen tot leven….
In deze droom draait alles om een grote wedstrijd met treinen. Zo is er Rusty de stoomlocomotief, die tegen Electra, de snelle electrische trein en Greaseball, de sterke dieseltrein het moet opnemen voor een plek in de wedstrijdfinale. Echter verloopt de wedstrijd niet even soepel. Teleurstellingen en liefdesverdriet  moeten overwonnen worden, treinen die ontsporen of met elkaar op de vuist gaan en spannende races met internationale treinen en hiphop treinen. Maar gelukkig loopt alles goed af en wordt de wedstrijd afgesloten met een grote finale….

Dit alles gaat plaats vinden in de tramwerkplaats in Winschoten. Een prima lokatie gezien het thema, ofschoon de ruimte beperkt is. Behalve de gebruikelijke plaats van optreden gaat de show nu door de tramwerkplaats heen. De bovenste tribune zal dan nu ook worden geopend zodat bezoekers vanuit een heel ander gezichtspunt de show kunnen bekijken.
Zodra de kaart verkoop zal starten wordt dit op de site aangekondigd. 

Wist u dat:…
Starlight Express een van de langstlopende musicals was op West End?
(De musical liep van 1984 tot 1992)

U nog steeds de musical kunt bezoeken in het Duitse Bochem? http://www.starlight-express.de/
Deze musical draait inmiddels al ruim 25 jaar jaar!