Reglementen 2020 (SBK)

Hieronder een link naar het technisch reglement van het SKB met hierin de vereiste elementen van verschillende klassen tijdens wedstrijden.

Huishoudelijk Reglement Kunstrijden 28-11-2019

Aanvulling: 

Klasse Cadet Promo
Op de voorjaarsvergadering hebben de verenigingen qua wedstrijdstructuur gekozen voor de oude opzet. Dit betekent dat de klasse Cadet Promo (voorheen Nationale Klasse) zal rijden op de wedstrijd van de internationale klassen en niet op de Promo wedstrijd.
 
Solodans Tots
Internationaal bestaat er voor de discipline solodans geen Tots klasse. In Nederland hebben wij deze klasse wel. Het is dus een nationale klasse met nationale regels. Zo is er gekozen voor een passenserie in een halve cirkel maximaal level 1. Deze passenserie moet starten op de lengte-as. Dit kan aan het begin van de lengte-as, op 1/4, 1/2, 3/4 of uiteinde dus 4/4. De vier schaatspassen die meetellen voor het level zijn Cross in front, Inside Three Turn, Outside Three turn en Open Mohawk. De Cross in front en open mohawk tellen dus mee in de 4 turns. Duur maximaal 20 seconden. Nu staat er in het World Skate reglement dat je voor het behalen van het base level minimaal 3/4 van de baan moet hebben gebruikt. In dit geval betekent het 3/4 deel van de halve cirkel.